Over

Deze website wordt beheerd door Hans Koolen. Hij is advocaat sinds 2014 en zijn aandachtsgebieden betreffen het ruimtelijk bestuursrecht, het omgevingsrecht, het milieurecht en bestuursrechtelijke handhaving. Hans adviseert en procedeert namens diverse partijen, waaronder particulieren, architecten, beleggingsmaatschappijen, vastgoedontwikkelaars en gemeenten. Hij heeft ruime ervaring in het procederen bij bezwaarschriftencommissies, rechtbanken en bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast publiceert hij geregeld in wetenschappelijke tijdschriften, geeft hij regelmatig cursussen/seminars en heeft hij een praktijkboek geschreven over het ruimtelijk overgangsrecht in bestemmings- en omgevingsplannen.

Tijdens zijn studie aan de Vrije Universiteit Amsterdam specialiseerde Hans zich in het staats- en bestuursrecht en heeft hij deelgenomen aan de nationale pleitwedstrijd van de VAR Vereniging voor Bestuursrecht. Ook liep hij stage bij de afdeling Juridische Zaken van de gemeente Hoorn.

Na zijn studie heeft Hans gewerkt bij NautaDutilh en vanaf 2014 tot en met augustus 2022 is hij als advocaat omgevingsrecht werkzaam geweest bij Hemwood (voorheen Gijs Heutink Advocaten). Met ingang van 1 september 2022 is hij als partner verbonden aan Sight Advocaten.

Hans geeft regelmatig cursussen en seminars, onder meer bij de Amsterdam School of Real Estate, de Makelaarsverening Amsterdam, de Academie voor Vastgoed en in-house voor zijn cliënten.

error: Het kopiëren van deze pagina is helaas niet toegestaan.